Хижа Семково (надморска височина 1730 м.) е туристическа хижа в Рила, разположена в местността Гьоловете. Намира се сред чудесни иглолистни гори на 20 мин. пеша северно от известното летовище Семково. Изходно място — град Белица, Благоевградско, по асфалтиран път (18 км.) се отива до летовище Семково и оттам — по горски път до хижата.

Тя е построена от белишките туристи през 1964 г. Хижата е триетажна, масивна, кокетна сграда, добре обзаведена, служеща еднакво добре и на туристи, и на скиори. Разполага с 50 легла в стаи с по 2, 3, 4 и повече легла, туристическа кухня, голяма столова с камина. Хижата е електрифицирана и водоснабдена. Има телевизор и бюфет с храни и напитки. Санитарните възли са общи на етаж и са в добро състояние.

Хижата предлага чудесни условия за отдих. Изградени са изкуствено езеро, беседка и детска площадка.

Съседни обекти са хижа Трещеник (4 ч.), Сухото езеро (2 ч.), Вапските езера (3 ч.), Реджепското езеро (2:30 ч.), хижа Македония (3 ч.), Рибни езера (5 ч.). Удобен пункт за включване или слизане от туристически маршрут Е4.

Адрес

Нашият адрес:

2780 к.к. Семково

GPS:

42.0527284, 23.5343786

Телефон:
Уеб:
Как да стигна

Нашите полезни функции & услуги

Детска площадка

Достъп с автомобил

Напитки

Настаняване

От 1000 до 2000 м.

Санитарни възли

Телевизия

Храна

Оставете ревю

Вашата оценка

Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени
Публикуване...
Вашата оценка беше успешно изпратена
Моля попълнете всички полета
bgplaninar 17/07/2018 08:23
Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени

Посетихме хижата през юли 2018 г. и останахме много доволни. Природата около хижата е приказна, заради малкото езеро, което е направено там. Хижарят Милчо е страхотен човек, с който си направихме сладката приказка на вечеря. Препоръчвам мястото на всички.