Намира се в местността Покоя в северната част на Берковската планина на 1620 м.н.в. сред вековна иглолистна гора. Град Берковица и прохода Петрохан са удобни изходни места. От Берковица до местността Кориите, където е разположена новата хижа Ком, има шосеен път — 15 км., по който могат да минават всякакви
превозни средства. Оттам до старата хижа има около километър. По пешеходната пътека от града до хижата се стига за 4 ч. От местността Петрохан се стига за 3 ч. Всички пътеки са маркирани.

Хижа Ком (старата) е двуетажна постройка. Открита е на 6 август 1939 г. Стаите са с по 2, 4 и повече легла. Има столова и туристическа кухня. Електрифицирана е и водоснабдена. На изток от хижата се издига връх Щърковица, от който се откриват прекрасни гледки към връх Тодорини кукли и Кознишкия балкан, към Берковица и Дунавската равнина. На 20—30 мин. от нея е разположена местността Кориите — хубави поляни, които са прекрасни ски плацове през зимата.

От хижата до вр. Ком (2016 м.н.в.) се стига за 1:30 ч., а до връх Малък Ком (1959 м.н.в.) за 40 мин. До новата хижа Ком — за 25 мин. Пътят между двете хижи е черен и достъпен с някои автомобили, но ви препоръчваме да не предприемате подобно пътуване.

На живо от ски сноуборд писта връх Ком – Ski Snowboard Slope Kom Peak (Live Stream, Net-Surf.Net)

Как да стигна

Нашите полезни функции & услуги

Напитки

Настаняване

От 1000 до 2000 м.

Санитарни възли

Храна

Оставете ревю

Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени
Публикуване...
Вашата оценка беше успешно изпратена
Моля попълнете всички полета