Намира се в красивата едноименна местност сред обширна планинска поляна на 1570 м.н.в. Изходно място – връхната точка на Троянския проход – 2:30 ч. в източна посека. През прохода редовно минават автобуси от Северна към южна България и обратно. Откъм юг пеша може да се излезе от село Кърнаре, като се мине по преки пътеки 3:30 ч.

Строена е през 1961-1964 г. от туристическо дружество „Стратеш“ – гр. Ловеч. Хижа Дерменка е масивна двуетажна сграда. Има столова, туристическа кухня и други сервизни помещения. Сградата е електрифицирана и водоснабдена. Околностите на хижата предлагат добри условия за краткотрайни излети през лятото. Под хижата на север е разположен красивият резерват Стенето.

Съседни обекти са заслон Орлово гнездо и хижа Добрила.

Web камера от хижа Дерменка

Как да стигна

Нашите полезни функции & услуги

Wi-Fi

Напитки

Настаняване

Онлайн камера

От 1000 до 2000 м.

Санитарни възли

Храна

Оставете ревю

Вашата оценка

Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени
Публикуване...
Вашата оценка беше успешно изпратена
Моля попълнете всички полета
Първо посещение 17/09/2019 15:59
Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени

Хижата като база не е зле. Но всичко останало е под всякаква критика – персоналът подхвърля коментари и намеци на момичетата, хижарят е крайно груб и ако не си на същото мнение като него се държи като дивак. Например, че (явно позната му компания) надува до дупка тонколоните от 18 часа до ранни зори, викат по микрофоните и скачат на бой при молба да намалят, за да се чуваме какво говорим. След като се обърнахме към хижаря – него не го интересуваше.

bgplaninar 02/11/2017 22:10
Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени

С много добри впечатления сме от хижата.