Намира се в източния дял на Люлин планина в местността Бонсови поляни, известна още и като Калето на 966 м.н.в., заобиколена от хубава широколистна гора. Изходно място е Горна баня на 7 км. или около 1:30 ч. пеша. Има асфалтиран път на 300 м. от хижата, докъдето пътува и автобус 103 от столичния градски транспорт. Други изходни пунктове до хижата са местността Черният кос (40 мин. пеша по паркова алея) и Мало Бучино (1:30 ч.).

Хижата е масивна едноетажна сграда с приземие, в което се помещава голяма кухня и столова. Капацитетът й е 13-18 легла в двойни и тройни стаи. Отоплява се с ел. печки. В непосредствена близост има поляна с приятен наклон и с удобни терени за шейни.

Местността е свързана с нелегалните сбирки на прокомунистическата организация Български общ народен студентски съюз (БОНС), откъдето идва името й Бонсови поляни. На десетина минути от хижата е прочутият Горнобански манастир „Св. Кирил и Методий“. Най-близка хижа е Люлин на 4 часа пеша, но за съжаление не работи.

Паролата за Wi-Fi в хижа Бонсови поляни e 987654321. Хижата работи през уикенда. За посещение през седмицата се обадете предварително за уговорка.

Как да стигнете от хижата до връх Дупевица можете да прочетете ТУК.

Как да стигна

Нашите полезни функции & услуги

Wi-Fi

Достъп с автомобил

Напитки

Настаняване

Под 1000 м.

Санитарни възли

Телевизия

Храна

Оставете ревю

Вашата оценка

Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени
Публикуване...
Вашата оценка беше успешно изпратена
Моля попълнете всички полета
bgplaninar 15/01/2018 12:02
Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени

Изключително добро впечатление прави гостоприемството на хижарите. Гозбите им са уникални. Страхотен лучник и невероянот козе сирене.