Хижа Академик (бивша Родопски партизани) се намира в местността Лещенско сред широколистна гора, на 595 м.н.в. Изходно място e село Храбрино на около час път пеша. До хижата има достъп с автомобил. По-голямата част от пътя между Храбрино и хижата е асфалтиран. Единственото по-трудно място за преминаване е един тесен мост, чиято връхна точка е доста висока и това може да се окаже препятствие за по-ниски и дълги автомобили. Пазете пода на колата и преминете бавно. Помолете спътниците ви да слязат, докато шофьорът преминава с автомобила по моста. Хем да го насочвате при нужда, а и за да погнете на возилото да не „кляка“ толкова ниско.

От началото на 2018 г. хижа Академик е основно ремонтирана. Представлява масивна сграда на 3 етажа. Стаите са обзавeдени с по 2, 3 и 4 легла, със самостоятелни санитарни възли и топла вода. В някои от стаите има и телевизия. Хижата се отоплява с локално парно. Има ресторант, който предлага напитки, салати, супи и скара.

Условията са отлични.

До съседната хижа Бряновщица се отива за 1:30 ч., до хижа Върховръх за 3:30 ч., до хижа Равнища – 3:30 ч.

Web камера от хижа Академик.

Как да стигна

Нашите полезни функции & услуги

Wi-Fi

Достъп с автомобил

Напитки

Настаняване

Онлайн камера

Под 1000 м.

Санитарни възли

Телевизия

Храна

Оставете ревю

Вашата оценка

Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени
Публикуване...
Вашата оценка беше успешно изпратена
Моля попълнете всички полета
Боян 21/05/2018 22:20
Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени

Здравейте, приятели!

Време е да Ви запознаем със следващата ни кауза, а именно „Подарък за хижа Академик“ в Родопите.

След успешните ни 7 каузи, хижа Академик е следващата хижа по проекта ни, за която събираме дарения за интернет, уеб камера и метео-станция.

Хижа „Академик“ или старото и име хижа „Родопски партизани“ се намира над град Пловдив в Родпите току до село Храбрино, а Пловдив по неофициални данни вече има вече към 1 000 000 жители.
Хижата е с капацитет от 60 легла. Разполага с двойни, тройни стаи и апартаменти, и всички стаи са със самостоятелна баня и тоалетна. Хижата е отоплена с централно локално парно. Разполага с механа от 70 кв/м. с капацитет 45 човека и уникална природна гледка. Има и втора по-малка зала за събирания с капацитет 20 човека.

Новият хижар Симеон е вложил доста лични средства и още повече усилия, за да направи хижата великолепно място за отдих над големия град.

Ние от екипа на БОХО™ сме твърдо решени да му помогнем да я популяризира отново и с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на Българските планини до всеки турист.

Нека всеки от вас от Вас се чувства свободен да преведе каквато сума пожелае. Дори и най-скромното дарение ще ни бъде от голяма полза.

Призоваваме Ви да се включите в кампанията или поне да споделите и разпространите тази публикация сред приятели и пловдивски фейсбук групи!

https://platformata.bg/bg/kauzi/247:1528-2018-04-16-19-05-09/details/campaign.html

bgplaninar 21/05/2018 21:33
Достъпност
Условия
Храна и напитки
Хижари
Цени

Прекарахме супер уикенд в средата на май 2018 г. Хижарите са супер, а условията са великолепни.