Виртуален асистент работи в къща за гости

Виртуален асистент работи в къща за гости
Къща за гости „Макак B&B“ от великотърновското село Леденик назначи на работа виртуален асистент. От понеделник чатботът Мак отговаря във Фейсбук страницата на къщата на въпросите на клиенти вместо стопаните Росица и Петър Бойчеви. Засега Мак обслужва само англоговорящите клиенти на къщата, а на българските предоставя пакет с промоции и възможност да си поговорят на живо с Росица.
Чатботът е в процес на постоянно обучение и развитие, и се поддържа от столичния стартъп „Умни Солюшънс“, създател на бота.


Чатботът е софтуерно решение, което отговаря автоматично на най-често задаваните въпроси от клиенти чрез текст, видео, снимки, линкове и други елементи. Най-често чатботът се интегрира във Фейсбук страницата на хотела, в Месенджър, на уеб-страницата. В световен мащаб технологията съществува и се ползва от години, и е отлично решение за хотелския бизнес, който страда хронически от недостиг на персонал. В България обаче това решение още не е излязло на мода и в това отношение „Макак B&B“ изпревари технологично 4 и 5-звездните хотели в страната. Росица Бойчева коментира:

Благодарни сме на сътрудничеството с „Умни Солюшънс“ и възможността да имаме виртуален асистент. Не се налага да се клонирам за да успявам да свърша всичко. Мак ми помага.

„Умни Солюшънс“ е един от 7те стартъпа, които финишират в сряда, 28.02, българската програма на стартъп инкубатора Founder Institute от Силициевата Долина.

Чатботът на хотела е под ръка на клиентите без сваляне на програми, инсталиране и допълнително обучение как се работи с него, и е достъпен 24/7. Автоматизираната комуникация икономисва часове работа на персонала в хотела и намалява разходите по връзките с клиентите, а също така предоставя нови възможности за маркетинг и продажби. Не на последно място, с чатбот хотелът изглежда съвременно и иновационно.

Най-обикновен Q&A бот може да предостави информация за хотелските услуги и за района и развлеченията около хотела толкова лесно и достъпно, колкото писането на СМС на приятел или роднина.

Автор bgplaninar